Nieuw gelegd natuursteen

Direct na het leggen de vloer machinaal schoonmaken. Indien u cement sluier op het natuursteen aantreft, dient u deze zo spoedig mogelijk te verwijderen, bijvoorbeeld zodra u erop mag lopen, maar het beste is de dag nadat de vloer of wand gevoegd is.  In het geval van een marmeren vloer of wand let er dan bij de aanschaf van het product op of het middel ook geschikt is voor marmer. Er zijn namelijk producten op de markt die uitsluitend voor graniet zijn en die kunnen de polijstlaag van marmer aantasten.

Tijdens de droog periode, na het leggen de vloer of wand, alleen dweilen met weinig water. Probeer het oppervlak nooit met een zeep toevoeging te reinigen aangezien zeep vet is en dit is niet goed voor het natuurstenen oppervlak. Ondanks wat er beweerd wordt geldt dit zeker ook voor groene zeep. Niet gebruiken dus. Het beste is om de vloer door de vakman vuil en water afstotend te laten maken. Dit voorkomt u een hoop ellende en scheelt u een hoop geld in de toekomst.

Voor een vloer die in cement ligt dient u met 1 maand droogtijd per centimeter specie rekening te houden (een ‘dikke’ vloer met vloerverwarming droogt inderdaad soms pas in 6-8 maanden). Het drogen verloopt zo traag omdat al het water door de poriĆ«n van de tegels en langs de voegen moet verdampen. De droog periode voor een gelijmde vloer is veel korter. Als de vloer droog is kan deze behandeld worden. Voor een goed resultaat is het het beste om dit door een vakman te laten doen. Hiermee voorkomt u ook dat de vloer in de wax gezet word om deze waterafstotend te maken.

Een wax laag op uw vloer geeft u over een aantal jaren een aanzienlijke kosten post wanneer het oppervlak behandelt moet. Alle oude wax lagen moeten eerst verwijdert worden voordat een behandeling kan plaats vinden.